Ride With Norman Reedus

by • July 29, 2016 • Bagger, SeriesComments Off on Ride With Norman Reedus2623

Werken in het onderwijs en de zorg is pittig, maar 24/7 op je qui vive zijn om te voorkomen dat een hevig kwijlende zombie er met je ingewanden tussenuit piept, gaat ook niet in de koude kleren zitten. Na een keer of honderd je Rambo-mes tussen de fontanellen van de slenterende dood geplant te hebben, begint de behoefte aan ijskoude mojito’s slurpen op een parelwit strand vanzelf op te spelen.

 

Zo lekker gewoon gebleven
Daar waar ik Rick nog wel met z’n platina V.I.P. bandje interessant zie doen bij het all you can eat buffet van één of ander luxe resort op de Malediven, heeft de altijd wat smoezelige Daryl – je weet wel, die met die kruisboog – tijdens zijn vakantie genoeg aan flinke lappen asfalt en een brullende Kreidler tussen z’n dijen. De man die in The Walking Dead niet voor niks op een custom Scrambler rondrijdt koestert al vanaf jongs af aan liefde voor de tweewieler en mag er tijdens zijn ADV-dagen dan ook graag op uit gaan. “Daar zit wel een mooi televisieformat in!”, dachten ze bij AMC en daarom kreeg Daryl ook tijdens zijn vakantie gewoon een camera in z’n gezicht geduwd voor Ride With Norman Reedus. Norman is zeg maar Daryl’s echte naam, maar dat begrepen jullie natuurlijk ook wel

Norman Reedus

Geen Top Gear op de brommer
Ik had zo gehoopt dat dit een soort May, Hammond en Clarkson op road trip door the dirrrty South in een Bugatti Veyron zou zijn, maar dan met Reedus op een Ducati Diavel. De kroniek van een moderne cowboy op zoek naar bochten waar maar geen einde aan lijkt te komen, naar custom builders die standaard fabrieksmotoren als een belediging voor de maatschappij zien en mannen van middelbare leeftijd die door het dragen van een leren giletje met een doodskop erop hun midlifecrisis de kop proberen in te drukken. Nou, dat is het dus niet. Niet echt, tenminste. Reedus gaat langs bij de typische biker bars, hij bezoekt wat bouwers en scheurt over de mooiste wegen, maar in zo’n belachelijk tempo dat eigenlijk niks blijft hangen. Het is snacken en weer doorrrrr. Heel erg irritant. Helemaal als motoren je ding zijn. Nu ik er zo over nadenk is het vooral Reedus die door Amerika rijdt om snel even met volslagen onbekenden op de foto te gaan en daar raken we ook meteen het tweede heikele punt, Reedus zelf.

Real life Beavis
Ze zeggen wel eens dat je je idolen maar beter nooit in levende lijve kunt ontmoeten. Dat valt altijd tegen. Ze meuren uit hun bek of blijken in het echt helemaal niet zo grappig als op tv. Nou zal ik hier niet beweren dat mijn slaapkamer vol hangt met posters van een shirtloze, ingeoliede Reedus, maar ik ga, ondanks wat matige seizoenen, nog steeds best goed op The Walking Dead. Dat zal na zes afleveringen Ride With Norman Reedus niet veranderen, maar ik kijk wel met andere ogen naar Mister Kruisboog. Reedus lijkt wel zo’n veertigjarige surfleraar, die nog steeds de ene na de andere Beavis & Butthead tekst op braakt. Now way! Dude, this is like so freaking awesome! Far out. Bij vlagen had ik het gevoel dat ik in die ene scene van Dude, Where’s My Car terecht was gekomen. Niet te doen. Het is allemaal zo belachelijk overdreven Amerikaans. Amerikaanser dan Bruce Springsteen die in een stars ‘n stripes onderbroek en met een mond vol hotdogs The Star Spangled Banner probeert te fluiten, terwijl hij met een AK-47 een oude El Camino aan flarden schiet. Of zoiets. Kreeg er een beetje vlekken van in m’n nek. Een hele hele kleine voldoende, omdat Reedus in de eerste aflevering op dezelfde motor rijdt als ik en je na het kijken wel weet waar je je volgende vakantie moet boeken. Route 1 op een Harley Forty Eight kan hierbij op de bucketlist. De mijne wel althans.

Gumstarr Scores 6-– AMC
– 2016 – 2020
– 4 seizoenen
– Een brommerroadtrip door de States met die smoezelige uit The Walking Dead.
– 45 minuten per aflevering

sharing is caring

Related Posts

Comments are closed.