River

by • November 19, 2015 • 8, Cops, Ellende, Series, SpannendComments Off on River5471

De Sheens, de Krabbees, de Skarsgårds. Ieder land heeft waarschijnlijk wel zo haar acterende vaders en zonen, maar daar waar Martin zich in Amerika momenteel voornamelijk druk maakt over de stand van Charlie’s t-cellen en Jeroen alleen nog maar bij DWDD aanschuift om te praten over het ontstaan van zwarte gaten, de route naar wereldvrede en zijn innige relatie met iedere BN-er die tragisch komt te overlijden, timmert de Skargård familie gewoon stoïcijns aan de weg in hun eigen vakgebied. Zo zagen we Bill recentelijk nog shinen in een nieuw seizoen Hemlock Grove, is Alexander nog een beetje aan het napuffen van al die jaren True Blood en zijn rol in het prachtige en ondergewaardeerde What Maisie Knew en is de patriarch van de familie, Stellan Skarsgård, nu te bewonderen in de nieuwe BBC-serie River. Het mooie is dat Netflix deze aan haar assortiment heeft toegevoegd, dus er staat eigenlijk niks in de weg tussen jou, de bank en je een avondje verliezen in kwalitatief hoogstand kijkvoer. Waar wacht je nog op?!

 

Arme John
Detective John River leeft in twee werelden, in die van ons en in de imaginaire wereld die zijn hoofd hem op gezette tijden voorspiegelt. Lekker druk en gezellig zou je denken, maar niets is minder waar. River is wat aan de eenzame kant. Thuis is er niemand die zo nu en dan een warm prakje voor hem klaarmaakt en sinds kort moet hij het op ‘t werk ook nog eens doen zonder de partner waar hij jarenlang mee samen heeft gewerkt. Arme John. Zijn partner, Stevie, is voor zijn ogen neergeknald en John heeft besloten om niet te rusten tot de onderste steen in haar moordzaak boven is. Dat is nog eens toewijding.

Nordic Noir op Britse bodem
Als je bij de één-na-laatste aflevering je al begint af te vragen hoe je het straks zonder John River moet gaan doen, dan weet je dat je met één van de betere series van het jaar te maken hebt. Wie met veel plezier naar de blauwige Nordic Noir zweem keek in series als The Bridge en The Killing, gaat deze ook met open armen ontvangen. River is als een pasta carbonara… Het bestaat uit maar een paar ingrediënten, maar in de juiste volgorde samengevoegd vreet je de vingers er bij op. Het is lekker in al z’n eenvoud. Daarbij zet Skarsgård een vriendelijke reus neer, die je continu over de bol wil aaien om te zeggen dat alles uiteindelijk wel goedkomt. Een bij vlagen ontroerende serie over verlies, pijn en diepgewortelde liefde. Een serie om eens goed voor te gaan zitten met een stokbroodje en een heel goed glas wijn. Ga je geen spijt van krijgen.

Gumstarr Scores 8,5BBC
– 2015 – 2015
– 1 seizoen
– Hoedunnit.
– 55 minuten per aflevering
sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.