Rush Hour

by • June 26, 2016 • Bagger, SeriesComments Off on Rush Hour3630

Als je dacht dat 12 Monkeys, From Dusk Till Dawn en Minority Report nogal matige vertolkingen waren van het origineel uit de bioscoop, dan heb je Rush Hour van CBS nog niet gezien. Kan deze hemeltergende ellende alsjeblieft een keer ophouden?! Als je als zender van gekkigheid niet meer weet hoe je je programmering moet vullen, koop dan gewoon de rechten voor de wereldkampioenschappen bowlen. Is vast stukken goedkoper en ik kan me haast niet voorstellen dat er minder mensen naar gaan kijken. De tering.

Mocht Chris Tucker, de funny man in Rush Hour de movie, al niet in de schaduw staan van zwaargewichten als Katt Williams, Dave Chappelle en Eddie in z’n goeie tijd, de Agent Carter van CBS, Justin Hires, komt op de eerste tien pagina’s van The List Of American Funny Guys niet eens voor. Sterker nog, hij bungelt waarschijnlijk ergens helemaal onderaan. Net onder Martin Lawrence en alle acht de extreem ongrappige Wayans brothers. En dan die Jackie Chan wannabe… Het is alsof ze Tommy Beugelsdijk gevraagd hebben om de hoofdrol te vertolken in een film over het leven van Cristiano Ronaldo. Één van martial arts’ grootste acrobaten wordt door CBS doodleuk vervangen door een gast die over bankjes springt als een hoogbejaarde met vergevorderde artritis. Een gotspe. Het tweetal wordt geflankeerd door een blik acteurs, die in het verleden al meer dan eens hebben bewezen nuttiger te zijn in een bistro met een menukaart in de hand, dus verwacht daar ook niet al te veel van.

Raffelen ze in de 45 minuten durende eerste aflevering even de hele storyline van Rush Hour I af, in de afleveringen die volgen gaat het van kwaad tot erger. Ongeïnspireerd schrijverswerk, nul chemie tussen de twee gasten die de show moeten dragen en platte knipogen naar het origineel die alleen maar onderstrepen wat een ongelofelijk slap aftreksel dit is. Denkt CBS dat de mensen die in ’98 de film keken inmiddels zo afgetakeld zijn, dat ze niet meer in de gaten hebben wat voor bagger ze door hun strot geduwd krijgen? Must be. Laat deze lekker voor wat ie is. Het is het beste advies wat je vandaag zult krijgen. Behalve als iemand nu appt dat bij de App alle Tony’s Chocolonely in de aanbieding zijn. Dan niet.

– CBS
– 2016 – 2016
– 1 seizoen
– De zoveelste mislukte poging om van een film een serie te maken.
– 45 min. per aflevering
– 5- op de schaal van gumstarr

sharing is caring

Related Posts

Comments are closed.