Scandal

by • September 25, 2013 • 7, Ellende, Series, SpannendComments (0)3881

Een beetje schrijven over by-passes en vozen in the on call room was voor de geestelijk moeder van Greys Anatomy blijkbaar niet genoeg, dus bedacht ze in haar vrije avonduren ook nog maar ‘n serie over het grootste tuig der aarde, advocaten.

Olivia Pope en haar team zijn fixers. Doordeweeks een keiharde zakenman, maar in het weekend vouw je je zaakje in ‘n net iets te kleine Marlies Dekkers en de lokale krant gaat daar een stukje over schrijven? Olivia fixt het. Op de parkeerplaats van K-mart met je Jeep Cherokee ‘per ongeluk’ drie keer over de scharrel van je man heen gereden? Olivia fixt het. Olivia fixt eigenlijk alles. Nou ja, behalve haar eigen leven dan. En dat ‘maniertje’ met haar lippen als ze praat en de aanhoudende drang om een potje te overacten waar je eng van wordt, daar heeft ze blijkbaar ook nog geen oplossing voor gevonden.

 

Progressie
Dat laatste was een reden om Scandal na een aflevering of vier opzij te schuiven en me te focussen op series met acteurs die wel gewoon normaal doen, maar op een gegeven moment zijn die series op en dan raak je in paniek en een man in paniek doet rare dingen. Scandal met lichte tegenzin dan maar verder kijken bijvoorbeeld. En gelukkig maar! Serie wordt in seizoen twee namelijk alleen maar beter en beter en zolang ze gewoon d’r mond houdt is die Olivia natuurlijk een feest om naar te kijken.

Depressie
In seizoen drie en vier stort de hele boel overigens weer helemaal in elkaar en haal je alleen op je tandvlees de eindstreep. Geen probleem als je Anky van Grunsven heet, maar voor de gemiddelde kijker dus een pittige klus. De hoofdpersonen lijken alleen nog maar hysterisch tegen elkaar te schreeuwen en de schrijvers weten van gekheid niet meer wat voor konijn ze nu weer uit hun hoge hoed moeten t0veren. Scandal begon op een zesje, werd in seizoen twee een goeie acht en is nu weer aan een vrije val bezig. De teller staat op een 7+, maar de zwaartekracht blijft trekken.

ABC
– 2012 – 2017
– Intrige. Nou, nou, dat gaat wel heel ver. Complotten.
– 6 seizoenen
– 40 minuten per aflevering

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.