Sex&Drugs&Rock&Roll

by • October 8, 2015 • Bagger, Home, SeriesComments Off on Sex&Drugs&Rock&Roll3097

Als je, net als ik, ergens in de dertig bent, dan is de kans behoorlijk groot dat je in de 80’s bent opgegroeid met Denis Leary. Denis was die testosteron gutsende kerel, de man der mannen, die op MTV in niet mis te verstane bewoordingen zijn mening tegen je beeldscherm spuugde. Een echte vent. Het type man die in de Gamma wél weet waar alle spullen precies voor zijn. Het type man die ongestoord cowboylaarzen kan dragen zonder compleet voor lul te lopen. Een man die zelfverzekerd de motorkap van je Volvo station op kan tillen om je te vertellen waar dat ratelende geluid precies vandaan komt. Dat was Denis. De vrouwen wilde hem hebben en de mannen wilde hem zijn. Ik wel tenminste.

 

Teleurstelling
Denis was pure Rock & Roll. Je hoefde niet over een enorme fantasie te beschikken om je voor te kunnen stellen hoe hij ‘s ochtends op zijn hotelkamer wakker werd in een kingsize bed met aan beide zijden een ontblote schone ingevlogen van verre continenten. Dezelfde hotelkamer die hij de nacht daarop dan weer strak van de coke kort en klein sloeg, omdat roomservice te weinig vermicelli in z’n groentesoep had gedaan. Zo’n rocker die z’n afgeragde Fender Betsy Mae noemt en er liedjes mee tokkelt over alle ontwrichte relaties die achter hem op de klippen zijn gelopen. Dat was Denis en dat was ook wat ik hoopte te gaan krijgen toen FX hem in een serie over de comeback van een ouwe rocker metselde, maar dat liep dus net even anders.

Vergane glorie
Sex&Drugs&Rock&Roll is een beetje zoals Guns ‘n Roses die na honderd jaar heel enthousiast Chinese Democracy uitbracht. Much to do about nothing. Axl en z’n vrienden dachten zich weer te gaan nestelen tussen de grote der aarden, maar de wereld haalde ongeïnteresseerd de schouders op en ging lekker verder met waar het mee bezig was. Guns ‘n Roses. Van volle stadions over de hele wereld naar de krakerige speakertjes van het kattenbrokkengangpad in de Albert Heijn. Vergane glorie. Denis had lekker Denis van MTV moeten blijven. De man met een mening. Niet de strak geblondeerde midlife crisis rocker Johnny Rock (ik verzin het niet) die in een flinterdunne komedie zijn dochter Gigi helpt om ‘s werelds nieuwe rockbitch te worden. Een dochter waarvan hij in eerste instantie natuurlijk niet eens wist dat ie d’r had, omdat hij het in het verleden met iedereen deed die na afloop van zijn concerten de kleedkamers wist te vinden. S&D&R&R is niet nodig en vooral heel erg niet grappig. Gelukkig zijn er genoeg andere wel grappige dingen, dus treur niet en kijk gewoon even bij Schuddenbuiken.

FX
– 2015 – 2016
– 2 seizoenen
Has been rockers, die op een ‘grappige’ manier even die comeback proberen te maken.
– 20 minuten per aflevering.

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.