Shut Eye

by • January 16, 2017 • 7, Gewoon Leuk, Series, SpannendComments Off on Shut Eye3171

Je hoeft niet met een gammele Jeep, over hobbelige wegen, diep de binnenlanden van Gambia in om daar je toekomst te laten voorspellen door een zelfbenoemde medicijnman in een slecht verlichte plaggenhut, dat lukt dichter bij huis ook wel. Zet Astro TV aan en de paragnosten buitelen over elkaar heen om je te vertellen hoe geweldig oom  -“Ted? Fred? Is ‘t Ferdie? Jerry? Berry, dan? Bart? Ik zie toch echt een B… Boris?”- Marcel het wel niet doet in de hemel. Op de kermis van Swifterbant voor vijf euro je hand laten lezen door een vrouw gewikkeld in een velours tafelkleed is natuurlijk onschuldig, maar als die oplichters er met je familiefortuin vandoor gaan dan piep je wel anders. Dat leek Hulu een leuk uitgangspunt voor één van hun nieuwe Originals en dat zagen ze niet verkeerd.


Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

De opperkoning der charlatans heet Charlie Haverford en samen met zijn vrouw Linda runt hij in L.A. een aantal sweatshops voor helderzienden. Geestenpraters, kaartlezers en glazenbolwrijvers vullen daar hun zakken met de ellende en onzekerheid van de radelozen. De Haverfords moeten maandelijks flink wat centen binnenharken, want een groot deel van de opbrengst moet, onder lichte dwang, naar een nogal agressieve Romafamilie die overduidelijk te veel The Sopranos heeft gekeken. Net als er vergevorderde plannen zijn om zich aan die hardnekkige zigeunertirannie te ontworstelen, raakt Charlie verzeild in een ongeluk waardoor zijn kijk op ‘t leven drastisch verandert.

Lekker tussendoortje
Met series als Casual, 11.22.63 en The Path heeft Hulu inmiddels wel bewezen dat ze kwaliteit kunnen leveren en dat is met Shut Eye niet anders. Is het de beste serie ooit? Nee, maar wel een prima tussendoortje. Zo’n lekkere no nonsense serie waar je wel even behoefte aan hebt na een concentratievrager als The Crown of een maagdraaier als The Night Of. Ook zit Sloan van Entourage erin en dat is voor de hitsige dertiger altijd goed nieuws. Met bekenden uit Fargo, Dexter en The Wire valt er op de cast sowieso weinig aan te merken. Ik heb verder weinig toekomst-lees-skills, maar ik denk dat jouw leven een stukje mooier gaat zijn na het kijken van deze. Kijk maar wat je ermee doet. Dat is dan 675,- ex BTW.

Hulu
– 2016 – 2017
– 2 seizoenen
– Harteloze charlatans voor al uw problemen
– 45 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.