Sneaker Masks

by • November 20, 2014 • SneakersComments Off on Sneaker Masks4061

Ik weet niet hoe jullie de mid jaren ’80 zijn doorgekomen, maar ik lag vaak opgekruld onder een dekentje op de bank te kijken naar Airwolf, He-Man, MacGyver en M.A.S.K., terwijl ik met m’n worstenvingertjes die laatste aan de bodem plakkende frambozen Dummy uit dat veel te kleine doosje probeerde te pulken.

M.A.S.K. was voor mij de ultieme tekenfilmserie. Als G.I. Joe en Transformers samen een romantisch weekendje Parijs deden, daar te diep in het glaasje keken en op een bed bestrooid met rozenblaadjes de perfecte liefdesbaby zouden verwekken, dan heette die waarschijnlijk M.A.S.K. Vooral de maskers van de hoofdfiguren hadden op de kleine ikke een enorme aantrekkingskracht. Op school werd nog wel een verwoede poging gewaagd om tijdens de handenarbeidles met een oude afwasmachineslang, de skibril van m’n pa en een hoop papier-maché het masker van Matt Trakker (het opperhoofd) in elkaar te fröbelen, maar al snel werd duidelijk dat ik het niet van mijn ambachtskillz moest hebben.

Het was ook rond die tijd dat mijn hartgrondige liefde voor de gymp (zo noemde je dat toen nog) langzaam het levenslicht zag. Iedere dag in de pauze van school naar huis even langs de Intersport om daar de Nike Cross Trainers en die lichtblauwe Adidas Torsions (ZX 8000’s) vast te houden. Toen de eerste Air Jordans de etalages vulden was ik er helemaal niet meer weg te slaan. Tot ergernis van de rondbuikige winkeleigenaar in z’n te kleine Kappa trainingspak.

Nu, ruim 25 jaar later, combineert de Amerikaanse knutselkoning Gary Lockwood a.k.a Freehand Profit mijn tweede oude liefdes: maskers geknipt en geplakt van de betere sneakers. Mocht je van plan zijn om binnenkort op een slecht verlicht rangeerterrein in het holst van de nacht wat Fyra’s van wat extra verf te voorzien, dan kan dat nu uiterst modieus. Ze zijn ook perfect voor het maskeren van een kortslip of bloeddoorlopen ogen na een nachtje doorhalen. Het zijn maar wat suggesties.

Sneakerhead-Gary-Lockwood-4

088-lebron-xi-kings-crown-master-chief-helmet-shot-by-oz-enrique-for-astro-gaming

Sneakerhead-Gary-Lockwood-3

Sneakerhead-Gary-Lockwood-13

Sneakerhead-Gary-Lockwood-24

fire-red-mask

Air Jordan "Raptor 7s" Gas Mask by Freehand Profit

Air Jordan "Playoff" 8 Gas Mask by Freehand Profit

skunk-dunk-mask-03

Related Posts

Comments are closed.