Sneaky Pete

by • February 8, 2017 • 8, Gewoon Leuk, Series, SpannendComments Off on Sneaky Pete4617

Je hebt je misschien wel eens afgevraagd wat die Bryan Cranston A.K.A. Walter White allemaal aan het uitspoken is nu de Breaking Bad hysterie een beetje is gaan liggen. Dobbert hij, al zuipend en snuivend, bij de Malediven wat rond op een miljoenenjacht vol ingeoliede supermodellen? Staat hij iedere ochtend om 06:00 uur op om met een harde plasser zijn collectie Emmy’s en Golden Globes stevig op te poetsen? Niks van dat alles. Bryan is lekker bezig. In samenwerking met Amazon knutselde hij sinds eind 2015 aan een eigen serie en ruim een jaar later is die kijkbaar. Dat is goed nieuws, want Sneaky Pete ontpopt zich na een wat stroef begin tot een zeer aangename verrassing. Kijken dus.

 

Knock knock.
Opeens stond ie op de stoep, Pete, de kleinzoon die ze al twintig jaar uit het oog verloren waren. Huize Bernhardt kwam zakdoeken tekort om alle vreugdetranen te vangen, dit was bijna te mooi om waar te zijn. Inderdaad, te mooi om waar te zijn. Pete is namelijk helemaal niet Pete, maar de pas vrijgekomen meesteroplichter en hosselaar extraordinair, Marius Josipovic. Op de vlucht voor zijn duistere verleden leek het hem een goed idee om onder te duiken bij de lang vervreemde familie van zijn ex-celgenoot. Op zich niet slecht bedacht, maar dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan. Het spreekwoord luidt niet voor niks: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.

Heisenberg
Bryan Cranston bedacht niet alleen Sneaky Pete, hij heeft zichzelf ook nog flink wat regels tekst gegeven. Geef hem eens ongelijk. Daar waar Breaking Bad souschef Jesse Pinkman in The Path zijn alter ego redelijk van zich af heeft weten te schudden, gaat Cranston in Sneaky Pete nog met enige regelmaat full blown Heisenberg. Lekker! Tijdens een aantal van zijn intimiderende monologen ga je vanzelf overwegen om al die seizoenen “Crack Dealen Voor Beginners” toch maar weer eens terug te kijken. Ik zeg hier natuurlijk niet mee dat Sneaky Pete aan Breaking Bad kan tippen. We moeten wel realistisch blijven. Wel is het heerlijk drijfzand van list en bedrog waar je met iedere aflevering steviger in vast komt te zitten. Het zuigt je dieper en dieper in je bankstel en laat pas los na de allerlaatste aftiteling. Wie wil dat nou niet?!

Amazon
– 2017 – 2019
– 3 seizoenen
– Never bullshit a bullshitter
– 50 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.