Sound City

by • October 20, 2013 • Acht, Cinema, Docu, SoundsComments Off on Sound City2751

Wat hebben Nirvana, de Red Hot Chili Peppers, Metallica en Tom Petty met elkaar gemeen? Het zijn allemaal bands met mannen met serieuze hair issues? Jazeker, maar nee. Tijdens hun tours trokken ze hoogstwaarschijnlijk allemaal dezelfde groupies uit elkaar? Zeer aannemelijk, maar daar doelde ik niet op. Nee, ze namen allemaal hun album(s) op in één van de meest legendarische opnamestudios ooit, Sound City.

Dave Grohl maakte een documentaire over de studio waar tussen 1970 en 2011 de groten der aarde kwamen om aan hun muzikale geesteskind te werken. Zo zagen onder andere Nevermind, Rage Against The Machine en meerdere albums van Queens Of The Stone Age in de uitgewoonde studio in Van Nuys, Los Angeles het licht. In ‘Sound City’ schuift dan ook een keurcorps aan, al dan niet vergane, glorie aan om anekdotes te tappen over de eens zo beruchte studio.

Toen de studio in 2011 de deuren moest sluiten omdat het aantal opnames drastisch terugliep, kocht Dave Grohl het mengpaneel wat aan de basis stond van zoveel goede albums. Albums die nog tot de dag van vandaag onze platenkasten sieren.

108 minuten popgeschiedenis die de moeite van het kijken meer dan waard zijn.

– Sound City
– 2013
– Director Dave Grohl
– Documentaire over ‘n gebouw. Ik heb het ook niet bedacht.
– 108 minuten.

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.