Sr. Ávila

by • July 8, 2016 • 8, Arthouse, Ellende, SeriesComments Off on Sr. Ávila4717

Normaal gesproken begin ik nooit met de trailer, maar normaal gesproken is de trailer ook niet zo belachelijk fantastisch als deze. Ik dacht dat die reversed super slomo van Luther een kunststukje was, maar die is echt Micky Mouse League vergeleken met ‘t hoogstandje van HBO Latino’s Sr. Ávila. Kijk ‘m en ga mij dan maar eens vertellen dat dit niet helemaal geweldig is.


Rare Robert

Robert Ávila zat bij de politie, maar sleurt nu zijn broodtrommeltje iedere dag mee naar ‘n verzekeringskantoor. Het leven als verzekeringsagent is natuurlijk te saai voor woorden, dus voor de nodige spanning trekt de getrouwde Ávila in het printerhok af en toe even de directiesecretaresse uit elkaar. Wat een boef die Robert. Het is slechts een quick fix, want een paar uur later zit meneer alweer duimen draaiend achter z’n bureau naar buiten te staren. Nee, er is meer nodig om zijn adrenaline echt goed op gang te krijgen en daarom schiet Ávila in de avonduren als actief lid van het geheime bondgenootschap van huurmoordenaars nietsvermoedende burgers overhoop. Je zou kunnen zeggen dat Robert dus een soort van Mexicaanse Dexter is, maar dan zonder de kill rooms vol bouwplastic. Ieder z’n hobby. Net als hij op z’n night job lekker de carrièreladder begint te beklimmen, heeft z’n vrouw een complete meltdown en begint zijn zoon ook een beetje rare trekjes te vertonen. Señor Ávila heeft het er maar druk mee en dat zorgt voor erg prettige televisie.

Alles wat HBO geweldig maakt, maar dan in het Spaans
“Wow, dat klinkt als een vet verhaal en dat in combinatie met die trailer… Sr. Ávila is zeker best wel een potje een aanrader?”. Nou, dat is het dus best wel, inderdaad. Best wel mucho. Dat laatste is Spaans. Spreek ik gewoon. Okay, spreek ik helemaal niet, maar vind ik wel lekker om naar te luisteren en dat is dan ook meteen pluspunt nummer één van Sr. Ávila. Het zit vol met “¿Estos enanos de usted o puede tienen sólo uno para llevar a casa?” en “Comer salsa de tomate preferiblemente desde mi ombligo” en dat is weer eens wat anders dan al dat Amerikaanse geschreeuw. Verfrissend. Ook heeft het een beetje, een heel klein beetje, die bedompte, neerslachtige, ongemakkelijke vibe die ook in Six Feet Under zat. Dat is zeker niet voor iedereen, maar ik ga daar dus best goed op. Verder is het bij vlagen compleet over de top en dat is altijd lachen. Tel daarbij op dat HBO je, als het op kwaliteit aankomt, eigenlijk nooit in de steek laat en je hebt er weer één die absoluut op de kijklijst moet. Vind ik wel tenminste.

Gumstarr Scores 8+

HBO
– 2013 – 2016
– 3 seizoenen
– Mexicaanse Dexter schiet tegen betaling onder Six Feet Underige omstandigheden mensen overhoop.
– 50 minuten per aflevering

 

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.