Ted Lasso

by • September 18, 2020 • 7, Gewoon Leuk, Home, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Ted Lasso3109

Een aantal jaar geleden bedacht comedian Jason Sudeikis – bekend van onder andere Saturday Night Live en de broedertwist in The Last Man On Earth – het typetje Ted Lasso. Voor NBC Sports kroop hij in de huid van een American football-coach die met volle overtuiging de Engelse Premier League-club Tottenham Hotspur ging trainen. Destijds bleef het slechts bij een aantal korte sketches, maar Apple TV+ heeft nu in al haar wijsheid besloten om Jason en Ted hun eigen serie te geven. Het is een komedie die op basis van de nogal suffe trailer misschien niet direct tot de verbeelding spreekt, maar na een aflevering of drie toch stiekem uitgroeit tot een willekeurig nummer van de Village People. Je wil het misschien niet goed vinden, maar zodra op dat bruiloftsfeestje de eerste noten klinken, sta je toch weer luidkeels mee te brullen. Ja, jij ook. Geef nou maar toe.

 

Football
Biscuit vs cookie. Jumper vs. sweater. Lift vs. elevator. Pavement vs. sidewalk. Chips vs. French fries. De Engelsen en Amerikanen zijn het over veel woorden niet eens, maar niks zorgt voor zoveel onenigheid als het woord ‘football‘. Terwijl de hele wereld bij football denkt aan de slalom van Maradona, bierbuiken vol getatoeëerde clublogo’s en gammele tribunes waar je op moet passen dat je niet in een roestige spijker gaat staan, pavlovven ze in Amerika meteen naar een veld vol testosteron gutsende alfamannetjes die elkaar drie uur lang met een whiplash naar huis proberen te sturen. Twee totaal verschillende sporten, maar toch denkt Ted Lasso dat hij de overstap wel kan maken. Hij verruilt de sweet barbecue ribz van Kansas voor fish ‘n chips in een oude Daily Telegraph en gaat daarmee op de penaltystip liggen voor de cultureshock van zijn leven.

AFC Richmond
De denkbeeldige Premiere League-club AFC Richmond is under new management en dat zullen ze weten ook. Rebecca Welton heeft de club uit haar echtscheiding weten te slepen en is erop gebrand om het oogappeltje van haar ex-man volledig ten gronde te richten. De zoete wraak van een bedrogen vrouw. Richmond moet binnen vijf seizoenen zijn teruggebracht tot een anonieme zaterdagamateur die zijn wedstrijden speelt op een achteraf gelegen knollenveld. Als je niet uit bent op sportief succes, dan ga je voor een coach met zo weinig mogelijk verstand van zaken: cut to Ted Lasso. Er gaat niks boven een incapabele, net iets te directe Yank om de supporters van Richmond tot complete wanhoop te drijven. Wat in eerste instantie lijkt op een waterdicht plan, blijkt in de praktijk toch net even wat anders uit te pakken.

Prima guilty pleasure
Meer dan eens bleek een geweldige trailer de opmaat voor een zwaar teleurstellende serie. Wat dat betreft is het net Tinder: de eerste samenvatting is vaak interessanter dan de ontnuchterende werkelijkheid. Ted Lasso bewijst echter dat het tegenovergestelde ook mogelijk is, soms wordt een vermakelijke serie voorafgegaan door een weinig prikkelende trailer. Misschien was het omdat mijn lat op voorhand zo laag lag, maar deze nieuwste Apple TV+ Original heeft mij echt aangenaam verrast. In het oerwoud van naargeestige true crime-series en zwaarmoedige drama’s is Ted Lasso een welkome, uitermate ongecompliceerde feel good-serie. Op Twitter noemde iemand het een soort Nothing Hill op een voetbalveld en daar kan ik me wel in vinden. Natuurlijk is het bij vlagen veel te zoetsappig en kun je al van mijlenver aan zien komen dat Ted – tegen alle verwachtingen in – uiteindelijk iedereen uit zijn hand laat vreten, maar wat maakt het uit? De lichtheid van het bestaan hoeft niet 24/7 ondragelijk te zijn. Soms is het ook wel eens lekker om als een weerloze spons positieve vibes op te slurpen en Ted Lasso levert die in bulk. Vind je het na twee afleveringen nog steeds te flauw en corny – en dat valt zeker niet uit te sluiten – dan zou ik lekker afhaken, maar misschien weet Ted Lasso ook jou om zijn vinger te winden en dan heb je hier een prima guilty pleasure aan.

Apple TV+
– 2020 – 2023
– 3 seizoenen
– Iets te zoetsappige komedie die stiekem toch onder je huid gaat zitten
– 30 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.