The Crash Reel

by • February 9, 2014 • Acht, Cinema, Docu, DroevenisComments Off on The Crash Reel2966

Alain Prost was gewend om op z’n gemakje over het asfalt te tuffen en zo de zakken van z’n Sparco pak te vullen met WK-punten, maar toen was daar opeens Ayrton Senna. De Braziliaan had schijt aan de G-krachten en degradeerde ‘Le professeur’ tot bezemwagen. Frasier en Foreman heersten tussen de touwen, maar toen kondigde Don “is that a dead skunk on your head?’ King opeenvolgend The Rumble In The Jungle en The Thrilla In Manila aan en werden hun ogen volledig dichtgetimmerd door een ontketende Muhammad Ali. ‘The Crash Reel’ vertelt het verhaal van Kevin Pearce. Hij had degene moeten zijn die de Tony Hawk van het snowboarden, Shaun White, het vuur aan de schenen zou leggen, maar een trainingsongeluk voorkwam dat hij misschien wel één van de grootste snowboaders ooit zou worden.

In aanloop naar de Olympische Winterspelen van Vancouver 2010 klettert Kevin tijdens een trainingsrun head first de halfpipe in. Als hij roerloos blijft liggen hebben zijn vrienden al snel in de gaten dat het volledig mis is. In het ziekenhuis wordt geconstateerd dat Kevin een ernstige hersenbeschadiging heeft opgelopen en lang wordt gevreesd voor zijn leven. Naarmate zijn conditie verbetert groeit ook het verlangen om de Burton weer onder te binden.

Als je er geen problemen mee hebt om zo nu en dan vechtend tegen de tranen met een snotneus naar je beeldscherm te staren, dan heb je aan ‘The Crash Reel’ een hele goeie. Hoe een droom in duigen valt en een liefhebbend gezin alles op alles zet om de problemen zo goed mogelijk het hoofd te bieden. (Hahaha. ‘Het hoofd bieden’ in combinatie met een hersenbeschadiging. Hi-la-risch.). Daarbij heeft Kevin in David een broertje die zo’n koning is. Geef die man z’n eigen show. Kijk deze. Het moet.

– The Crash Reel
– 2013
– 108 minuten
– Sporten is gezond voor je, mehoela

 

 

Related Posts

Comments are closed.