The Dropout

by • May 2, 2022 • 7, Gewoon Leuk, Home, Series, WaargebeurdComments Off on The Dropout894

Met Making A Murderer, Wild Wild Country, Tiger King en Don’t F*** With Cats is Netflix de aangewezen plek voor waargebeurde misdaaddocumentaires. De streamingdienst dropt eigenlijk elk jaar wel een verhaal waar je als kijker steil van achterover slaat. In het kielzog van Netflix is ook Hulu zich nu steeds meer aan het richten op het true crime-genre. Zo kregen we de afgelopen tijd al series als The Looming Tower, The Act, Pam & Tommy, The Girl From Plainville en Dopesick en kun je sinds deze week kijken naar het stemmige, True Detective-achtige Under The Banner Of Heaven. In tegenstelling tot Netflix focust Hulu zich echter niet op docu’s, maar op gedramatiseerde misdaadverhalen en ook The Dropout is daar weer een uitermate bingewaardig voorbeeld van.

 

De nieuwe Elon
Elizabeth Holmes is een overambitieuze, jonge vrouw die pas tevreden is wanneer haar naam in één adem wordt genoemd met die van Bill Gates, Jeff Bezos en Elon Musk. Terwijl normale tieners een poster van een halfnaakte, strak ingeoliede Nelly of Usher boven hun bed hebben hangen, kijkt Elizabeth voor het slapengaan nog even naar Steve Jobs in zijn kenmerkende zwarte turtleneck. Ieder z’n ding, zullen we maar zeggen. Als dochter van Enron vice-president Christian Holmes ziet Elizabeth al op vroege leeftijd hoe je de kluit moet belazeren. Daar waar haar vader een beetje klooit met de energierekening, heeft Elizabeth zo haar eigen werkveld. Ze beweert een bloedtest te hebben ontwikkeld, waarbij je thuis kunt checken of al die jaren McDonalds nu eindelijk suikerziekte of een torenhoge cholesterol hebben opgeleverd. Niet langer naar de poli, maar even snel vanuit je luie stoel – in de rust van de Lakers tegen de Celtics – kijken hoe de bloedspiegel erbij staat. Elizabeth’s kleine doe-het-zelflaboratorium blijkt echter allesbehalve betrouwbaar en dat is nogal problematisch als je investeerders probeert binnen te hengelen. Geldschieters trekken pas de portemonnee bij overweldigende resultaten, dus besluit Elizabeth die resultaten dan maar uit haar duim te zuigen. En dat is natuurlijk vragen om problemen.

 

Perfecte mix
Met een megalomane denker die een malafide, medische start-up begint, vanuit een onstilbare honger naar erkenning en succes, is The Dropout eigenlijk de perfecte mix van Inventing Anna, Super Pumped en Dopesick. In principe speelt Amanda Seyfried – die de rol van Elizabeth Holmes voor haar rekening neemt – eenzelfde personage als Joseph Gordon-Levitt in Super Pumped, maar dan een stuk overtuigender. Je kijkt naar een jonge vrouw die – aangejaagd door haar niet aflatende geldingsdrang – ergens in verzeild is geraakt, waar ze op voorhand de grootte niet van in kon schatten. Een onverschrokken, maar soms ook wat naïeve twintiger die opeens aan het hoofd staat van een bedrijf dat op zijn hoogtepunt miljarden waard was. Mede daardoor kun je – ondanks de verwerpelijke bedrijfsvoering – toch nog wel wat sympathie (of is het medelijden?) voor Elizabeth opbrengen. Iets wat bij Gordon-Levitt totaal niet uit de verf kwam. Amanda Seyfried wordt bijgestaan door een waslijst van bekende gezichten die je eerder al zag uitblinken in series als Shameless, Mad Men, Roseanne, The Newsroom en That 70’s Show. Het zorgt voor een serie die niet alleen kan leunen op een lekker verhaal, maar ook op een evenzo lekkere cast. Heb jij dus zin in een misdadig lekkere binger, dan is The Dropout misschien wel een serietje voor jou.

Hulu
– 2022 – 2022
– 1 seizoen
Inventing Anna meets Dopesick meets Super Pumped.
– 55 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.