The Flight Attendant

by • December 8, 2020 • 7, Gewoon Leuk, Home, SeriesComments Off on The Flight Attendant2024

Als je – net als ik – veel series kijkt, dan ga je vanzelf hele specifieke genres herkennen. Zo heb je bijvoorbeeld de moralistische sitcom, waarin een net iets te vrolijk modelgezin je op passief-agressieve wijze allerlei belangrijke levenslessen door de strot probeert te duwen. Of wat dacht je van die zwaarmoedige misdaaddrama’s over één of andere sociaal-gehandicapte detective? Je weet wel, zo’n speurneus die vanwege persoonlijke problemen de grote stad is ontvlucht en nu in een licht incestueus, ietwat vijandig dorpje – het liefst ergens aan het water, in de sneeuw of in de buurt van een bos – een gruwelijke moord moet zien op te lossen. Het zijn het type series die eigenlijk ieder jaar wel ergens bij een zender opduiken. Ook het verhaal over een vergeetachtige vrouw die – proactief als ze is – op eigen houtje de zwarte gaten in haar geheugen probeert te dichten, zie je met enige regelmaat terugkomen. Het was het recept in Blindspot en Absentia, The Sinner speelde ermee en ook in The Flight Attendant begint een verwarde vrouw aan een speurtocht door haar eigen brein. Lekker origineel.

 

Good morning!
Cassandra Bowden is een stewardess voor wie het onderscheid tussen zelfdestructie en levensgenieten soms niet helemaal duidelijk is. Al zuipend vliegt ze de hele wereld over, alwaar ze vervolgens in elke metropool een friend with benefits uit haar contactenlijst vist. Ook onderweg naar Bangkok is het raak. Met een vluggertje in het iets te krappe vliegtuigtoilet maakt ze een wildvreemde – gespeeld door Michiel Huisman – lid van de mile-high club. De twee besluiten hun parendans in een luxe hotel voort te zetten, maar de nacht eindigt met een (nog) stevigere kater dan normaal. ‘s Ochtends blijkt Michiel namelijk op hardhandige wijze om het leven te zijn gebracht en Cassandra tast volledig in het duister over het hoe, wat, wie en waarom. In blinde paniek ontvlucht ze de hotelkamer, maar met de hete adem van de FBI in haar nek wordt ze alsnog gedwongen uit te vogelen wat er die nacht in Thailand allemaal is gebeurd.

Penny
De grote vraag die natuurlijk aan The Flight Attendant kleeft is: kan hoofdrolspeelster Kaley Cuoco zich ontworstelen aan het syndroom van Ross Geller. Soms zijn acteurs zo verbonden met een specifieke rol dat je ze nooit meer anders kunt zien. Mijn antwoord zou zijn: genoeg. Ondanks dat Cuoco voor The Flight Attendant opnieuw in de huid kruipt van een vrij chaotische losbol, pavlov je eigenlijk nauwelijks naar haar rol als Penny in The Big Bang Theory. Ik niet in ieder geval. Cassandra oogt veel volwassener en beweegt een stuk vrijer nu ze eindelijk van die behoeftige Leonard Hofstadter verlost is. Ik was aangenaam verrast. Ook leuk om te zien dat Michiel Huisman weer een rolletje heeft weten binnen te hengelen. Hij levert ditmaal een redelijk bescheiden bijdrage, maar is met Treme, Game Of Thrones, Orphan Black, The Haunting Of Hill House en nu The Flight Attendant inmiddels toch een indrukwekkend lijstje bij elkaar aan het acteren. Daar had Ferry Somogyi zijn rechterpink voor gegeven.

 

Voer voor bakfietsmoeders
Nu er met Love Life, Raised By Wolves en The Flight Attendant een aantal HBO Max Originals zijn uitgebracht, kunnen we heel voorzichtig de balans een beetje opmaken. Ik denk dat het veilig is om te stellen dat HBO Max – tot dusver – geen HBO is. Het is minder ‘highbrow’ en lijkt zich vooral te richten op LINDA-lezende bakfietsmoeders met een asymmetrische pony. Ook The Flight Attendant houdt het allemaal lekker luchtig en ‘snackable‘. Je gaat niks vernieuwends zien, maar voor een paar verloren uren heb je er best een aardige serie aan.

 

HBO Max
– 2020 – 2022
– 2 seizoenen
– Drama, waarin maar weer eens iemand wakker wordt met geheugenverlies
– 45 minuten per aflevering

 

 

Related Posts

Comments are closed.