The Innocents

by • August 30, 2018 • 7, Arthouse, Gewoon Leuk, Onwaarschijnlijk, SeriesComments Off on The Innocents2605

Stranger Things. Dark. The OA. Sense8. Netflix heeft inmiddels wel bewezen dat ze haar neus niet ophaalt voor het bovennatuurlijke. Tijdreizen? Geen probleem. Telepathie? Regelen we gewoon. Een parallell universum? Hold my beer. Als je een avondje geen zin hebt om via je ouijabord met het hiernamaals te praten, dan kun je altijd nog bij de Amerikaanse streamingdienst terecht. Met The Innocents heeft Netflix weer een nieuwe titel aan haar metafysische bibliotheek toegevoegd. Pak de borrelnootjes en die door Jomanda ingestraalde fles Spa rood er dus maar bij, want er is weer kijkwerk aan de winkel.

 

Verrassing!
Je hebt strenge vaders en je hebt de vader van June. Er zijn gevangenen in de PI Vught die meer bewegingsvrijheid hebben dan de zestienjarige scholiere. Ze wordt er helemaal gillend gek van. Zo gek, dat ze besluit om samen met haar vriendje, Harry, de benen te nemen. Samen de wijde wereld in, Bonnie en Clyde-style. Nou ja, zonder het beroven van iedere ABN-AMRO die ze tegenkomen dan. De twee zijn de provincie nog niet uit of het wordt pijnlijk duidelijk waar June’s vader haar al die tijd voor heeft proberen te beschermen. Ze blijkt namelijk geheel onaangekondigd van gedaante te kunnen veranderen. Ze is een shapeshifter. Is dat even schrikken? Voor Harry ook niet leuk, want van het ene op het andere moment kan zijn vriendinnetje veranderen in een bebaarde Viking van honderd kilo. Dat tongt toch anders.

Volwassen tienerserie
The Innocents hinkt een beetje op twee gedachten. Het is een tienerserie, maar het is bij vlagen zo vreemd en duister, dat ik me afvraag of de gemiddelde puber hier echt op zit te wachten. Het heeft niet die laag hoogglanslak van series als The Vampire Diaries en Pretty Little Liars, zeg maar. Het voelt wat alternatiever, Scandinavisch bijna. Dat is misschien de reden waarom deze nieuwste van Netflix ook best geschikt is voor mensen die hun middelbareschooltijd al lang en breed achter zich hebben liggen. Is het de beste Original die Netflix dit jaar de wereld in heeft geslingerd? Nee, zeker niet. Is het er één die aan het einde van het jaar bovenaan alle lijstjes prijkt? Ik durf het te betwijfelen. Neemt niet weg dat je deze prima een kans kunt geven als je niet vies bent van die Nordic-vibe gecombineerd met een flinke dosis mysterie.

Netflix
– 2018 – 2018
– 1 seizoen
– Bovennatuurlijke tienerserie met een Scandinavisch randje
– 45 minuten per aflevering

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.