The Last Man On Earth

by • March 6, 2015 • 7, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on The Last Man On Earth4040

Je hebt een aantal van die ‘stel dat’-vragen die het altijd goed doen tijdens die met inkakken dreigende groepsgesprekken. Één van de bekendste in het genre is toch wel de “Stel je wint een miljoen, wat zou je ermee doen?”-vraag. We hebben er allemaal wel eens over nagedacht. Zelf zou ik waarschijnlijk Roland Sands vragen een Ducati Monster 1200 flink onder handen te nemen en ik sluit niet uit dat er een obscure Oostblokker zou worden ingehuurd om voor een schappelijk bedrag mijn 24/7-Nick-en-Simon-op-full-blast-door-de-speakers-blazende buurman om te leggen tijdens zijn wekelijkse Canta-ritje naar de Vomar. Ook de “Stel je kon terug in de tijd reizen, waar zou je heen gaan?” doet het altijd lekker als je weer verlegen zit om een gespreksonderwerp tijdens de lunch met je dodelijk saaie collega’s. Zou je de tijdmachine op 2007 zetten om Amy Winehouse nog even live aan het werk te zien, voordat ze allemaal ellende haar lichaam in begon te pompen? Je kont in één van de stoeltjes van Richfield Coliseum teletransporteren om Michael Jordan in 1990 67 punten te zien scoren tegen de Cleveland Cavs? Ik wel. Aan dat hele rijtje “Stel je hebt een super power”, “Stel je mag één wens doen” en “Stel je moet het met de moeder van één van je beste vrienden doen” heeft Will Forte nu de “Stel je bent de laatste persoon op aarde”-vraag toegevoegd en hij beantwoordt deze voor het gemak ook meteen maar even in zijn nieuwe show, The Last Man On Earth.

 

Miller time
Phil Miller – gespeeld door Will Forte – moet de beschaving zien te redden, nadat een nogal hardnekkig virus de hele wereld bevolking over de kling heeft gejaagd. Een heel erg beschaafd virus, want het is niet zo dat er – net als in The Walking Dead en The Strain – opeens overal op straat bloedslurpende halfdoden rond sloffen. Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat Phil Miller er echt helemaal alleen voor staat. Letterlijk. Solo. Rémi. Mutterseele allein. Hoe komt Phil zijn dagen door en is hij écht helemaal only tha lonely of loopt er misschien toch ergens nog iemand rond waar hij een potje mee kan Mens Erger Je Nietten?

Op de zaken vooruit
Normaal gesproken schrijf ik pas een stukje nadat het eerste seizoen van een serie helemaal is afgelopen. Dat zou in het geval van The Last Man On Earth betekenen dat deze lap tekst nog zeker acht weken op zich had laten wachten en dat zou zonde zijn, want ik denk dus dat dit zich gaat ontwikkelen tot een hele grappige serie en die kun je niet vroeg genoeg gaan kijken. Vind ik dan. Will Forte – die onder andere jarenlang deel uitmaakte van het Saturday Night Live sketchteam – gaat echt helemaal los op het idee dat hij in een compleet verstilde wereld kan doen en laten wat hij wil. Z’n huis vol hangen met Rembrandts en Van Goghs (de man heeft smaak, zoveel is duidelijk), gekleed in de badjas van Hugh Heffner dag in dag uit werken aan de hoogte Jenga toren ooit gebouwd en je in een ridderharnas verrot laten schieten door zo’n tennisballenspuugmachine. Als Adam Eva links had laten liggen voor al deze onzin was er nooit een beschaving van de grond gekomen, maar Phil Miller vindt zichzelf onderdompelen in een opblaas-Margarita-badje met een pak Jozo zout binnen handbereik blijkbaar belangrijker dan het herpopuleren van de wereld. Heel erg benieuwd waar het met deze serie heen gaat, maar als het net zo fris en creatief blijft als de eerste afleveringen, dan hebben we hier te maken met een leukerd. Hoe leuk is dat?!

Kleine update
Het is 5 mei 2016 en we zitten inmiddels een flink stuk in seizoen 2. Waar het idee van een compleet gestoord figuur alleen op de wereld in het begin nog z’n charme had, is de glans er na twee seizoenen wel een beetje af. Sleets. Vind dit nog steeds een meer dan gemiddelde komedie, maar het lijkt me prima om er na dit seizoen een punt aan te draaien. Wat ze natuurlijk niet gaan doen.

10 april 2018
Nog steeds bezig en dat had niet gehoeven. De 8- is voor het heerlijke eerste seizoen, maar daarna wordt The Last Man On Earth een soort stopverf. Een serie om de gaten in je dag mee op te vullen.

Gumstarr Scores 8-Fox
– 2015 – 2016
– 3 seizoenen
– Voor te lachen met de handjes aan de love handles.
– 25 minuten per aflevering
sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.