The Loch

by • November 5, 2017 • Bagger, SeriesComments Off on The Loch2390

Een mysterieuze moordzaak in een afgelegen dorpje omringd door bossen, bergen of water; een kleine, gesloten gemeenschap vol sociaal gehandicapte bewoners en een heerlijk nuchtere huis-tuin-en-keukendetective die op onderzoek uit gaat. Als je het als zender even niet meer weet, dan kun je altijd nog met deze bewezen ingrediënten een serietje kokkerellen. Trapped, Top Of The Lake, Fortitude, Broadchurch, de voorbeelden zijn legio en nu doet ook ITV met The Loch haar duit in het zakje.

 

Het monster van Loch Ness
Deze keer zijn de oevers van ‘s werelds beroemdste meer het toneel voor een setje raadselachtige moorden. Het monster van Loch Ness heeft zijn naam eindelijk eer aangedaan, want in plaats van ontspannen baantjes in het diepe heeft hij ditmaal z’n vierdelige messenset getrokken. Struikelt een nietsvermoedende voorbijganger eerst nog over het levenloze lichaam van de lokale Johann Sebastian Bach, niet veel later duikt er een mensenhart op dat niet langer in de borstkas van zijn eigenaar zit. Annie Redford, de Schotse Sarah Lund, moet op zoek naar een seriemoordenaar en er wordt hulp ingevlogen vanuit Glasgow om haar daar een handje bij te helpen.

Cluedo
Mensen die, geflankeerd door een kop slappe thee met veel te veel melk en een doos After Eights, als een bezetene iedere Britste detective bingen, zullen The Loch waarschijnlijk ook wel lusten. De wat neutralere kijker wordt in de eerste aflevering misschien nog omvergeblazen door het verpletterende Schotse landschap en het morbide beeld van een afgezonken, opengereten lichaam, maar die opwinding is slechts van korte duur. Al snel verwordt The Loch tot een serie zoals er al zovelen zijn. Je krijgt als kijker vier, vijf mogelijke daders gepresenteerd en het is aan jou om voor het begin van de laatste aflevering uit te vogelen hoe de vork in de steel zit. Cluedo: The Series, zeg maar. Het concept is niet alleen sleets, het mist ook spanning. Het is wat alledaags allemaal. Beschikte The Loch maar over de helft van het mysterie dat hangt rond het gelijknamige meer, dan had het er misschien heel anders uitgezien. Nu is het een zesluik dat je zonder al te veel moeite wegkijkt, maar wel één die weinig blijvende indruk zal maken. Vind ik tenminste.

ITV
– 2017 – 2017
– 1 seizoen
– Loch Ness herbergt een monster, maar niet onder de waterspiegel
– 45 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.