Het is de nachtmerrie van iedere ouder. Je steekt in de plaatselijke buurtsuper even je hoofd in de koeling zodat je met een gestrekte arm nét dat laatste pak halfvolle melk van ‘t rek kan grissen, wil je vloeibare verovering met gepaste trots naast je kind in het winkelwagentje zetten… kind weg. “Die zal wel weer bij de chipsafdeling een pleidooi staan te verzinnen waarom deze keer toch écht de Ringelings mee naar huis moeten”, denk je nog, maar eenmaal daar aangekomen is er in geen velden of wegen een mini-me te bekennen. Ongemak wordt pas echt full blown paniek als blijkt dat ook bij de kassa’s – waar door die kleine terroristen op bijna professioneel niveau om voetbalplaatjes wordt gebedeld – niemand een klein fashion victimpje op maat 26 Air Jordan V’s heeft gezien. Roepen is inmiddels al lang hysterisch schreeuwen geworden en in je hoofd trekken de meest verschrikkelijke scenario’s aan je voorbij. Nou, dat is dus ongeveer de basis van The Missing. Gezellig, hė?
Tony de kuitenbijter
Het leven van Tony en zijn vrouw Emily staat volledig op z’n kop als één of andere gek er tijdens een vakantie in Frankrijk met hun zoontje Oliver vandoor gaat. De uitgebreide zoektocht die daar op volgt levert niets op, maar Tony weigert zich daar bij neer te leggen. Hij besluit niet te rusten tot de onderste steen boven is, ook al trekt dit een zware wissel op zijn huwelijk en de relaties met de mensen om hem heen. Go Tony!
Klassieke schone
The Missing is sober, traag en gestript van ontploffingen en high speed chaces met uzi schietende sportschooljongens die uit het bijrijdersportier hangen. De dialoog en het verhaal staan centraal en dat is prettig. The Missing is een klassieke schone en die hebben over het algemeen niet heel veel nodig om goed voor de dag te komen.
Seizoen 2
De eerste ronde The Missing was dus al heerlijk ellendig, maar in seizoen twee schakelen ze nog een tandje bij. Zonder enige vorm van cynisme kun je deze makkelijk scharen in ‘t rijtje The Bridge, The Killing, River en Marcella. Het zijn ook twee losse verhalen, dus mocht je om compleet onduidelijke redenen toch niet zo onder de indruk zijn geweest van seizoen één, dan kun je het tweede bedrijf alsnog prima kijken. Zou ik doen, want het gaat één van de spannendste verhalen worden die je ooit keek.
– BBC/Starz
– 2014 – 2016
– 2 seizoenen
– Who did what to a little boy, when and where? Dat werk.
– 50 minuten per aflevering
Nieuw kijkvoer voor 2015 Next Post:
Typhoon Live In Paradiso