The New Edition Story

by • February 1, 2017 • 8, Gewoon Leuk, Series, Toen, WaargebeurdComments Off on The New Edition Story3647

Een tijdje terug struikelde ik op Youtube over dit filmpje en de schellen vielen van m’n ogen. Inderdaad, wat is er in godsnaam met onze “nayhoo’s” gebeurd?! Wanneer is r&b veranderd van heerlijke, mierzoete liefdesverklaringen naar een expliciete uitleg hoe je het beste Cristal kunt slurpen uit de verschillende lichaamsholten van een gewillig supermodel? Ik weet dat ik waarschijnlijk klink als een oude zeiksnor, maar geef ons die glibberige nineties r&b terug! Geef ons dat melodieuze suikerwerk, waarvan het glazuur spontaan van je tanden barst! “Geen probleem”, zei BET, “hier heb je viereneenhalf uur New Edition, Bel Biv Devoe en Bobby Brown. Have fun.”. En leuk werd het. The New Edition Story is een aanrader voor iedereen die het verzameld werk van Joe en Brandy van voor naar achter mee kan zingen.

 

Rise & fall & rise again
The New Edition Story vertelt het verhaal van New Edition. Je verwacht het niet! In de jaren ’80 bouwden zij die typische Jackson 5 sound langzaam om naar de berenvel en openhaard knisperende r&b zoals we die uit de nineties kennen. Leek het bij Candy Girl nog alsof kleine Michael z’n scheur opentrok, met Can You Stand The Rain – let op de heerlijke ‘nayhoo’ aan het begin – maakten ze een paar jaar later een track waarmee ze definitief overstapten naar something new. Wat begon als een groepje zingende vrienden, groeide uit tot een million dollar boyband die de weg plaveide voor hartenbrekers als Boyz II Men en New Kids On The Block. Natuurlijk ging dat allemaal niet over rozen. Met enige regelmaat vochten ze elkaar de tent uit en hing het voortbestaan van de band aan een zijden draadje. Het maakt van The New Edition Story een mooi stukje muziekgeschiedenis met een overdaad aan schoudervullingen, jheri curls en natuurlijk een heleboel heerlijk muziek. Muziek die bij elkaar is gezocht door Babyface, dus dat is helemaal voor de bakker.

 

Voor de liefhebbers
Afgezet tegen series als Game Of Thrones en Fargo, kun je The New Edition Story moeilijk een echt goeie serie noemen. Het is er vooral één voor late dertigers die zich tijdens de hete zomers van eind jaren ’90, gehuld in de verplichte Alpha Industries en Timberlands, kapot stonden te zweten bij de Real Hot concerten in De Kuip. Had jij het toen te druk met jezelf in de zuipkeet van je beste vriend, op het ritme van Jovink en de Voederbietels, een delirium drinken of ging je met acht Cavello-jasjes over elkaar uit je plaat bij Paul Elstak en Nakatomi, dan is deze waarschijnlijk niet voor jou. Even goeie vrienden. Voor de liefhebbers zit The New Edition Story vol Nike Cortezjes, gestreepte polo’s in net iets te hoog opgetrokken korte broeken en anekdotes om van te smullen. Anekdotes die werden aangedragen door alle zes de leden van New Edition zelf. Weet jij bijvoorbeeld hoe Bobby Brown in Every Little Step aan die nogal opvallende hair do komt of waarom Boyz II Men eigenlijk Boyz II Men heet? Nee? Niet? Dan weet je hierbij wat je te doen staat…

BET
– 2017 – 2017
– 1 seizoen
– Het leven van Bobby, Bel, Biv & Devoe. En Ralph en Johnny natuurlijk.
– 90 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.