The Station Agent

by • September 28, 2013 • Cinema, Droevenis, Lachwerk, ZevenComments (0)2980

Zo’n film waar anderhalf uur ogenschijnlijk geen reet gebeurt, maar die op de één of ander toch boeit en prettig aan je voorbij kabbelt. Bij mij tenminste. Het is het bekende verhaal van dwalende zielen die langzaam een hechte vriendschap smeden.

Fin is gek op treinen. Grote treinen, kleine treinen. Hij heeft eigenlijk maar één vriend (vind je het gek met zo’n hobby), maar die valt aan het begin van de film dood neer en laat Fin een vervallen treinstationnetje na in een verlaten deel van New Jersey. Als hij daar zijn intrek neemt, maakt hij al snel kennis met Joe van de koffietruck en Olivia met de bad driving skills. Iets waar de introverte Fin niet echt fan van is, kennismaken.

The Station Agent is ook het zoveelste bewijs dat steeds meer acteurs het grote doek inwisselen voor de flat screen in de huiskamer. Zo is Fin inmiddels mijn favoriete karakter Tyrion Lannister in Game Of Thrones, deed Joe bloedvergieten als de beste in Boardwalk Empire en is de man van Olivia gewoon playboy Roger Sterling in Mad Men.

Geen groots memorabel meeslepend drama, maar voor samen op de bank met een kop thee als het koud is buiten helemaal prima.

– The Station Agent
– 2003
Peter Dinklage, Patricia Clarkson, Bobby Cannavale
– Feel good met dus af en toe een glimlach of een knorretje.
– 89 minuten
– 7,5 op de schaal van Gumstarr

Related Posts

Comments are closed.