The Terminal List

The Terminal List

by • July 19, 2022 • 7, Gewoon Leuk, Home, Series, SpannendComments Off on The Terminal List1796

Daar waar Hulu en Netflix – met series als Don’t F*** With Cats, Wild Wild Country en Dopesick – inmiddels bekendstaan om hun waargebeurde misdaadverhalen, begint Amazon zo langzamerhand uit te blinken in een totaal ander genre. De streamingdienst van Jeff Bezos lijkt namelijk een patent te hebben op testosteron gutsende actieseries die je er moeiteloos in een weekendje doorheen timmert. Zo werden de speakers van je televisie al op de proef gesteld door het buitensporige geweld van Reacher en Jack Ryan, en is het nu de beurt aan The Terminal List. Het gelijknamige boek van schrijver – en voormalig Navy Seal – Jack Carr is verbouwd tot een uiterst vermakelijke, achtdelige adrenalineboost die aangenaam weinig vraagt van je hersencapaciteit. Verstand op nul dus, en bingen maar. Wie wordt daar nou niet blij van?!

 

Ik ben toch niet gek?!
Tijdens een geheime missie, waarin een groep Navy Seals een Iraanse wapenexpert te grazen moet nemen, verliest commandant James Reese zijn hele peloton. Als enige overlevende lijkt hij geluk te hebben gehad, maar eenmaal thuis merkt hij al snel dat er iets niet helemaal in de haak is. Wat in eerste instantie leek op een noodlottige samenloop van omstandigheden, blijkt een gecompliceerd web van ingenieuze complotten en stinkende doofpotten. Een web waar James – bij iedere beweging die hij maakt – alleen maar steviger in vast komt te zitten. Zijn theorieën worden door de buitenwacht weggezet als paranoïde symptomen van zijn posttraumatische stressstoornis. De enige die hem gelooft is een doortastende journaliste. Zij bijt zich vast in zijn zaak en is vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen. Wordt James genaaid door de Iraniërs, de Russen en Assad of heeft hij misschien vijanden dichter bij huis?

 

Popcornserie
Als gezegd is The Terminal List een serieuze kandidaat voor de ‘verstand-op-nul-en-snacken-maar’ serie van het jaar. Als je niet vies bent van wat vermakelijke knokpartijen, achtervolgingen en explosies dan is deze nieuwste van Amazon absoluut bindend kijkadvies voor jou. Het is een ongecompliceerde popcornserie, zoals ongecompliceerde popcornseries zijn bedoeld. Denk Enemy Of The State X The Fugitive, maar dan verpakt als serie. Het enige wat je hoeft te doen, is achteroverleunen en de boel in één keer naar binnen schuiven. Het is dan wel geen Gangs Of Londen – mijn god wat een geweldsporno was dat – maar de liefhebbers van krakende schedels en darmen die buiten de buikwand hangen, komen prima aan hun trekken. Qua verhaallijn zitten er genoeg plotwendingen in om het interessant te houden, maar het wordt nergens ingewikkeld. Ook wel eens lekker. In potentie kunnen we nog veel meer van dit pretentieloze vermaak verwachten, want Jack Carr heeft inmiddels al vijf boeken op zijn naam, dus Amazon heeft genoeg materiaal om te verfilmen. Nu maar hopen dat ze dat ook daadwerkelijk doen.

Amazon
– 2022 – 2022
– 1 seizoen
– Broertje van testosterongutsers als Jack Ryan en Reacher
– 50 minuten per aflevering

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.