The Undoing

by • October 13, 2020 • 7, Ellende, Home, Series, SpannendComments Off on The Undoing2887

Het einde van 2020 komt – gelukkig – langzaam in zicht en we kunnen wel concluderen dat het met Perry Mason, Defending Jacob en het nog uit te brengen Your Honor een prima jaar was voor mensen die lekker gaan op strafpleiters en openbare aanklagers. Ook David E. Kelley – de vader aller rechtbankdrama’s – doet op de valreep nog even een duit in het zakje. De man achter L.A. Law, Ally McBeal en Boston Legal heeft voor HBO de misdaadroman You Should Have Known verbouwd tot serie en ik kan iedereen aanraden om daar eens even lekker voor te gaan zitten. Niet in de laatste plaats, omdat je met Nicole Kidman, Hugh Grant en Donald Sutherland een sterrencast voorgeschoteld krijgt die niet teleurstelt.

 

Kaartenhuis
Grace Fraser – gespeeld door Nicole Kidman – lijkt de blauwdruk te hebben gevonden voor het perfecte leven. Ze is een succesvolle therapeute met een stinkend rijke vader, een liefhebbende man die op de kinderoncologieafdeling van een vooraanstaand ziekenhuis dagelijks wonderen verricht en een voorbeeldige zoon die iedere week vrijwillig naar vioolles gaat. Vioolles. Vrijwillig. Waar vind je dat nog?! Ja, het is de dik-voor-mekaar-show in Casa di Fraser. Het geluk kan niet op. Of toch wel? Na de brute moord op een bekende schieten er onverwachts toch wat barsten in het zo onkreukbaar gewaande modelgezin. Wanneer haar man ook nog eens van de aardbodem verdwijnt – en het graven naar informatie begint – stort het eens zo volmaakte leven van Grace & co. als een kaartenhuis in elkaar.

Wereldrecord cliffhangers
The Undoing is een lekkere mix van Big Little Lies en Goliath. Niet geheel verrassend, aangezien dit ook twee series uit de koker van David E. Kelley zijn. Kijk de eerste afleveringen en ga mij dan maar eens vertellen dat jij niet meteen aan Reese Witherspoon, Nicole Kidman en hun blasé vriendinnen uit de witte bovenklasse moet denken. Onmogelijk. The Undoing start als een soort Big Little Lies 2.0. – inclusief die verstikkende, onheilspellende sfeer waar je meteen een beetje ongemakkelijk van wordt – en verandert halverwege in het procederende broertje van Goliath. Het is immers pas echt een David E. Kelley-serie als er op z’n minst twee advocaten en een luid hamerende rechter in zitten. Het wereldrecord nagelbijtende cliffhangers – wat nu nog op naam staat van The Sinner – wordt met The Undoing ook bijna verbroken. Iedere aflevering smaakt naar meer en dat maakt dit een echte binger. Begin dus niet om tien uur ‘s avonds aan de eerste aflevering, want dan zit je ‘s ochtends – na een nachtje doorhalen – met wallen tot op je knieën bij je eerste Zoom meeting. Het einde – wat met gemak de moeder aller anticlimaxen genoemd mag worden – moet je alleen wel even door de vingers zien. Ik waarschuw maar alvast even.

HBO
– 2020 – 2020
– 1 seizoen
– Whodunnit met – zoals het een David E. Kelly productie betaamt – de nodige tijd in een rechtszaal
– 50 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.