Togetherness

by • February 25, 2015 • 7, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Togetherness3627

Aan de bovenkant wordt het steeds minder, maar je haar besluit wel opeens te gaan groeien op plekken waar je het helemaal niet nodig hebt; kittige serveersters die je in gedachten al uit elkaar aan het trekken bent op de achterbank van je Skoda Octavia, beginnen je met ‘u’ en ‘meneer’ aan te spreken; bouwvakers houden van de ene op de andere dag zomaar op met fluiten en na een nachtje doorhalen in de club heb je bijna een hele week nodig om je bioritme weer een beetje op orde te krijgen. Laten we er nou maar gewoon eerlijk over zijn tegen elkaar… Het leven van de gevorderde dertiger is een opeenstapeling van pijnlijke confrontaties en dan hebben we het nog niet eens over dat dertigersdilemma dat zich aan je opdringt als die irritante Parool-abonnementenverkoper aan het begin van de kalverstraat. Rond al deze ellende heeft HBO nu een serie geknutseld en die heet Togetherness en die is dus best grappig.

 

Vier dertigersdilemma’s onder één dak
Michelle en Brett hebben ooit bij het altaar ja tegen elkaar gezegd en zijn zich daarna maar gaan voortplanten, want dat schijnt er nou eenmaal bij te horen. Twee kinderen en een koophuis verder beginnen ze zich nu af te vragen of ze wel alles uit het leven hebben gehaald. Is het werk nog wel wat het moet zijn? Krijgen ze het verzakkende lichaam nog een beetje strak getrokken en moeten ze nou écht tot in lengte van dagen op dinsdag- en donderdagavond in bed plichtmatig dezelfde drie standjes afwerken voor het slapen gaan? Dat het leven van de single 30+’er ook niet persé over rozen gaat, bewijzen het zusje van Michelle, Tina, en Brett z’n homeboy for life Alex. Tina d’r biologische klok rammelt zo hard dat je de rest van de mensen op de set nauwelijks nog kunt verstaan en Alex probeert met zijn aanstekelijke humor te verbloemen dat ie een vadsige, kale walvis aan het worden is. Als de vier door omstandigheden samen onder één dak terechtkomen, wordt het één grote kakafonie aan 30’ers issues. Gezellig!

One of the guys
HBO heeft op de één of andere manier de gave om je het gevoel te geven dat je – op afstand – onderdeel bent van een vriendengroep. Ze deden het met How To Make It In America, met Girls en Entourage en nu doen ze het met Togetherness. Het is je verbazen en lachen om de vreemde levenskeuzes die je vrienden soms maken en schoorvoetend toegeven dat je jezelf meer herkent in hun struggels dan je zou willen toegeven. Daarnaast is het van de HBO en die leveren natuurlijk eigenlijk altijd wel een kwalitatief goed produkt af. Vind ik dan.

Gumstarr Scores 8-HBO
– 2015 – 2016
– 2 seizoenen
– Kijkje in het leven van…
– 25 minuten per aflevering

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.