Trollhunters

by • January 10, 2017 • 7, Gewoon Leuk, SeriesComments Off on Trollhunters2883

Hij raakte onze harten met Cheers, veroverde met Frasier de wereld en wist zich na wat miskleunen (Back To You, Hank) genadeloos te revancheren met zijn rol als burgemeester van Chicago in Boss, Kelsey Grammer. De man is terug op tv en ook nog eens op een plek waar zijn notenhouten stem misschien wel ‘t best tot z’n recht komt, in de animatieserie Trollhunters. Voor de nieuwe van Netflix werkt hij samen met director Guillermo del Toro, de man die eerder al verantwoordelijk was voor grote films als Pan’s Labyrinth, Hellboy en de “end-of-days” serie The Strain. Guillermo houdt wel van de wat donkerdere sprookjes en die voorliefde sijpelt ook door in deze animatie waar het hele gezin prima samen naar kan kijken.

 

Jim de trollhunter
Arcadia, geen slecht verlichte speelhal waar lijkbleke pubers de opbrengst van hun krantenwijk staan weg te flipperen, maar de thuishaven van Jim Lake en zijn homeboy Toby Domzalski. De twee vullen hun dagen met fikkie poken, hutten bouwen en heimelijk sudderen op ‘t mooiste meisje van de klas, totdat Jim onderweg naar school struikelt over een amulet die zijn leven op z’n kop zal zetten. Het blijkt namelijk de toegangssleutel tot een wereld die tot dan toe strikt geheim was gebleven, een wereld vol trollen, terrorkabouters en andere figuren die je normaal alleen in films ziet. Met de amulet op z’n borst wordt Jim een soort Robocop van de onderwereld en moet hij zowel de goeie trollen als zijn eigen wereld beschermen tegen ‘t oprukkende kwaad. Spannend!


Animatie voor mensen met stemrecht
Trollhunters is er zo één die je als volwassene ook schaamteloos kunt kijken. Tuurlijk zullen kids van een jaar of acht er ‘t best op gaan, maar voor iedereen met stemrecht zitten er genoeg subtiele grappen in om ‘m moeiteloos uit te kijken. Het is een soort Monsters Inc verkleed als serie. Je zou kunnen zeggen dat het misschien sterker was geweest om het verhaal in de helft van de afleveringen te vertellen en aan de animaties te zien was het geld halverwege op en hebben de stagiaires de boel afgemaakt, but hey… Kelsey Grammer. Ik heb gewoon geen weerstand tegen de stem van die man. Samen met Herman van Veen, Morgan Freeman en Mr. Probz staat hij in ‘t rijtje van kerels die mij elke avond in slaap mogen neuriën. Okay, dat klinkt misschien wat creepy,  maar je begrijpt wat ik bedoel. Staat Grammer ook op jouw lijstje met lievelingsacteurs, maar gaat je hart niet sneller kloppen van Pixarachtige praktijken, dan moet je The Last Tycoon even in de gaten houden. Komt later dit jaar uit en zit ie ook in. Leuk.

Netflix
– 2016 – 2017
– 2 seizoenen
– Lekker op de bank trollen vangen met de hele familie
– 20 minuten per aflevering

 

 

Related Posts

Comments are closed.