Two Weeks To Live

by • September 7, 2020 • 7, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Two Weeks To Live1025

Game Of Thrones ligt alweer een tijdje achter ons. Als de memes op social media langzaam opdrogen, dan weet je hoe laat het is: people moved on. Na een welverdiende periode van rust is het nu dan ook tijd voor de Starks om zichzelf opnieuw uit te vinden. Zo drukte Sansa Stark eerder dit jaar haar neus tegen het venster met een survivalserie voor de noodlijdende streamingdienst Quibi, probeert Jon weer in het ritme te komen als toevoeging aan het tweede seizoen van Criminal en is Arya sinds deze week te zien in de nieuwe komedie Two Weeks To Live van Sky1. Een komedie, misschien niet het eerste waar je aan zou denken bij de kleine Stark die The Night King eigenhandig naar de nóg eeuwigere jachtvelden joeg. Het is wel een soort van donkere komedie, dus helemaal off character is het ook weer niet.

 

Excursie
Kim Noakes – gespeeld door Maisie ‘Arya’ Williams – krijgt een Bear Grylls-achtige opvoeding in een afgelegen blokhut in the middle of nowhere. Ze kan al op jonge leeftijd binnen een half uur met een aardappelschilmesje een damhert volledig uitbenen en schiet op honderd meter afstand de vleugels van een libelle. Prima vaardigheden zolang je je in de bossen begeeft, maar niet per se skills die je nodig hebt om te overleven in de concrete jungle. Of toch wel? Wanneer Kim – tijdens een zelfbedachte excursie naar de bewoonde wereld – in aanraking komt met de entourage van een moordzuchtige gangster, blijken die overlevingstechnieken opeens toch niet zo’n heel erg overbodige luxe.

Guy Ritchie light
Sky1 heeft doorgaans niet dat rauwe randje wat haar internationaler georiënteerde grote broer Sky Atlantic – met series als Chernobyl, Zerozerozero en Gangs Of London – zo interessant maakt. Het is allemaal net even wat braver. Ook Two Weeks To Live blijft – ondanks een gezonde dosis geweld – vrij onschuldig en toegankelijk. Het is een laagdrempelige komedie die zich met haar absurde scènes en dialogen bedient van een stijl die met enige regelmaat aan Guy Ritchie doet denken. Ik zeg daarmee absoluut niet dat deze nieuwste van Sky1 in de schaduw van giganten als Snatch en Lock, Stock & Two Smoking Barrels kan staan. Dat daar geen misverstand over bestaat. Neemt niet weg dat Two Weeks To Live meer dan eens een duidelijk hoorbare grinnik bij mij wist los te peuteren. Dat zegt waarschijnlijk een hoop over mijn gevoel van humor, want menigeen zal de comeback van Arya Stark als flauw bestempelen. Niks zo persoonlijk als humor, zullen we maar zeggen.

Sky1
– 2020 – 2020
– 1 seizoen
– Bevredigend flauwe komedie met wat Guy Ritchie-trekjes
– 25 minuten per aflevering

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.