Veel vets voor FOX

by • May 19, 2016 • 7, 8, 9, Cops, Ellende, Gewoon Leuk, Onwaarschijnlijk, Schuddebuiken, Series, Spannend, ToenComments Off on Veel vets voor FOX2904

De afgelopen week maakten de grote Amerikaanse netwerken bekend hoe hun televisienajaar eruit gaat zien. Welke series krijgen een nieuw seizoen, welke acteurs zien we straks met hun cv onder de arm in de rij bij het UWV staan en wat krijgen we deze herfst aan compleet nieuws voorgeschoteld. Vooral bij FOX gaan, wat dat laatste betreft, alle remmen los, dus hierbij even een overzichtje. Is handig. En leuk.

 

Prison Break

Wie keek het niet? Scofield, Burrows, Bagwell en Sucre die uit een zwaar beveiligde gevangenis wisten te ontvluchten, om vervolgens in een kat en muisspel met de autoriteiten verwikkeld te raken. Natuurlijk heel vet dat ze bij FOX jeugdsentiment een slinger geven, maar heb ook zo mijn twijfels bij deze comeback. Tot dusver is het reanimeren van wat geweest is niet per definitie een groot succes gebleken. 24: Live Another Day, Heroes Reborn, The X Files, Fuller House, we kunnen toch niet zeggen dat het opbraken van klassiekers één groot doorslaand succes is geweest. Hopen dat Prison Break de ban breekt. Zou mooi zijn.

 

Lethal Weapon en The Exorcist

Niet alleen voortborduren op oude series is helemaal the latest in serieland, ook de één na de andere film van vroegâh wordt gebruikt als blauwdruk voor nieuw kijkvoer. Ook dit niet geheel zonder problemen. Fargo is natuurlijk een godsgeschenk, maar verder zijn films vooral veel onrecht aangedaan. Rush Hour, 12 Monkeys, Minority Report, From Dusk Till Dawn, Limitless, op z’n best is het middelmatig, maar voornamelijk toch gewoon veel heiligschennis. Grootste probleem is dat je als kijker de serie continu blijft vergelijken met het origineel en dan trekt de laatste negen van de tien keer met de vingers in de neus aan het langste end. Benieuwd hoe dat voor Lethal Weapon en The Exorcist gaat zijn.

 

Star

Uiteindelijk is het toch het leukst om naar hele nieuwe dingen te kijken. Die hebben ze bij FOX dit najaar gelukkig ook en Star is er één, die zo maar eens heel erg interessant zou kunnen worden. Lenny Kravitz, Queen Latifah en de director van The Butler en Precious, die samen een serie knutselen. Ik word daar dus wel blij van. Van de trailer overigens ook, maar dat is maar een trailer, dus we moeten vooral niet te vroeg juichen.

 

Pitch

‘Urban’ wil nog niet echt doordringen tot de beeldbuis. Being Mary Jane, Empire, Power, Black-ish, Survivor’s Remorse, ze zijn er wel, maar de spoeling is dun. Jammer. Des te beter om te zien dat FOX met het bovenstaande Star en ook Pitch een duit in het zakje doet. Laten we hopen dat het slechts het begin is van way more to come.

 

Shots Fired

We kunnen ons allemaal Ferguson nog wel herinneren. De ongewapende en donkere Michael Brown, die door een blanke agent werd neergeschoten. Het zorgde voor de nodige onrust in de met name donkere buitenwijken van St. Louis. Maar wat als de rollen omgedraaid waren geweest? Wat als een donkere agent een ongewapende blanke man had neergeschoten? Wat was er dan gebeurd? Misschien wel wat we zien in Shots Fired.

 

APB

Een serieportfolio is natuurlijk niet compleet zonder nagelbijtende politieserie. Die van FOX heet deze keer APB en gaat over een schandalige rijke gast, die zich na de moord op z’n beste vriend het politiekorps in manoeuvreert en gadgets invoert om de straten een beetje veiliger te maken. Net als in veel van de bovenstaande series ook hier weer een enorme line-up van bekende gezichten. Gezichten die het in andere series en films allesbehalve slecht deden.

 

The Mick

Er mag zo nu en dan natuurlijk ook gelachen worden. De gniffelvanger van dit jaar zou The Mick moeten worden. De vrijgevochten Mackenzie moet op haar drie neven en nichtjes passen als haar schandalig rijke zus wordt opgepakt voor gerommel met blauwe enveloppen. Dit wordt er natuurlijk zo één waar iedereen allemaal waardevolle lessen gaat leren over het leven en het leven van anderen, maar laten we hem niet afschieten voordat de eerste aflevering geweest is. Zo zijn wij niet. Toch?

 

Making History

Nog één om bij te schuddebuiken. Althans, dat is de bedoeling. Schuddebuiken om twee gasten, die een beetje time travellen. Tuurlijk, waarom niet.

 

Son Of Zorn

Als ‘n comedian zijn immer sluimerende liefde voor He-Man maar niet weet te onderdrukken en FOX hem een plekje geeft in hun programmering, dan krijg je Son Of Zorn. Jason Sudeikis, die je misschien wel kent als de broer van Tandy in The Last Man On Earth, heeft zijn absurdisme de vrije loop gelaten en daar plukken wij nu de vruchten van. Of die zoet of lichtelijk zuur gaan smaken is nog even afwachten. Het is in ieder geval anders. Maar het kapsel van mijn vriendin was laatst ook anders en dat maakt het niet op voorhand beter. I’m just saying.

 

FOX was dus niet de enige die hun etalage vol hing met moois van de nieuwe collectie. Ook USA Network, die van Suits en Mr. Robot, kwam met twee nieuwe series die ik jullie niet wil onthouden.

Falling Water

Als je dacht dat Mr. Robot een freaky serie was, dan heb je Falling Water nog niet gezien. Nee, die heb je natuurlijk nog niet gezien, want dat kan later dit jaar pas. Ik bedoel natuurlijk te zeggen, dat Falling Water volgens mij ook een flink potje weird gaat worden. Inbreken in elkaars dromen en daar dan allemaal ongein uit gaan lopen halen. Ik vind het een creatieve gedachte en hoop op een goeie uitwerking.

 

Shooter

Daar waar FOX aan de haal gaat met Lethal Weapon en The Exorcist, doet USA Network dat met Shooter. Vind ik een wat verstandigere keuze, want de film waar Mark Wahlberg de hele tijd met z’n boy-ish looks ‘n charms loopt te smijten is een stuk minder bekend, waardoor continu vergelijken wat minder op de loer ligt. De trailer heeft wel heel erg veel weg van de film, dus als je die al wel zag, weet ik niet of dit een enorme toevoeging gaat zijn.

 

LAAT DIE WINTER MAAR KOMEN!!!!

sharing is caring

Related Posts

Comments are closed.