Warrior Nun

by • July 19, 2020 • Bagger, SeriesComments Off on Warrior Nun1136

Weet je nog dat we in de beginjaren van Netflix altijd reikhalzend uitkeken naar hun nieuwe Originals? Er ontstond een gevoel van opwinding en ongeduld bij het zien van de trailers van smullers als House Of Cards, Narcos en The Crown. Bij mij wel in ieder geval. Inmiddels is dat enthousiasme wel een beetje gaan liggen. Het lijkt alsof de moeder aller streamingdiensten kwantiteit boven kwaliteit heeft verkozen en het wordt dan ook steeds lastiger om de echte pareltjes te vinden. Natuurlijk schotelde ze ons de afgelopen jaren ook Ozark, When They See Us, Sex Education en Mindhunter voor, maar afgezet tegen zenders als HBO, FX, Sky Atlantic en Hulu is het niveau van Netflix gewoon een stuk minder consistent. Vind ik dan. Het is op voorhand altijd maar weer de vraag hoeveel afleveringen je het deze keer vol gaat houden. Zelfs dure series als The Witcher, Letter For The King en Cursed – titels die de middelmaat niet of nauwelijks wisten te ontstijgen – zijn geen garantie voor (kwalitatief) succes. Ook Warrior Nun zal hoogstwaarschijnlijk niet zorgen voor rokende servers in Silicon Valley. Zelfs de inbreng van onze eigen Thekla Reuten kan dat helaas niet verhinderen.

 

Wederopstanding
In deze verfilming van Ben Dunn’s gelijknamige comic wordt de 19-jarige Ava wakker in een oud Spaans nonnenklooster. Op het eerste oog wellicht geen noemenswaardige gebeurtenis, ware het niet dat ze even daarvoor nog hartstikke dood was. God’s wegen zijn ondoorgrondelijk, zullen we maar zeggen. Door deze wederopstanding krijgt Ava een tweede kans in het leven, maar wel als onderdeel van een orde van vechtlustige nonnen die net iets teveel Conor McGregor-video’s hebben gekeken. Met vechtskills waar Rico Verhoeven direct het angstzweet van in zijn bilnaad zou krijgen, trachten zij de wereld te beschermen tegen het kwaad uit andere dimensies. Ja luister, ik heb dit ook niet bedacht. Ik vat alleen maar kort samen waar ik net zeven uur lang naar heb zitten kijken. Het heeft nog wel wat voeten in de aarde om van de timide – en ietwat verwarde – Ava een meedogenloze zwartebander te maken, maar als ze eenmaal haar chi gevonden heeft, is er geen houden meer aan.

Matige tienerserie
Netflix richt zich – net als de bordspellen van MB – op mensen van 8 tot 80. Dit betekent dat niet iedere serie op jouw lijf geschreven kan zijn. Wellicht een schokkende mededeling, in een tijd waarin iedereen lijkt te denken dat ze het grenzeloos fascinerende middelpunt van de wereld zijn. Sorry, mijn licht cynische inborst nam het even over. Warrior Nun is – in mijn ogen – meer een tienerserie. Een nogal matige tienerserie – dat wel – met kolderieke dialogen, comic relief wat volledig doodslaat en special effects waar zelfs een eerstejaarsstudent aan de Filmacademie zich voor kapot zou schamen. De avonturen van Ava werken misschien in een comic, maar vertaald naar bewegend beeld is het allemaal wat grotesk en bij vlagen zelfs lachwekkend. Ondanks dat het niet zo’n goeie serie is, kijk je Warrior Nun – verrassend genoeg – toch best makkelijk weg. Ik zou hier nu iets onverkwikkelijks kunnen zeggen over de aanwezigheid van hoofdrolspeelster Alba Baptista, maar daar ben ik natuurlijk veel te woke voor. Het liefst had ik jullie voor een écht goeie fantasyserie nu doorverwezen naar Cursed, maar die blijkt – na het zien van de eerste afleveringen – zo mogelijk nóg slechter. Wat doe je ons aan, Netflix? Waar hebben we dit aan verdiend?!

Netflix
– 2020 – 2022
– 2 seizoenen
– Ondermaatse tienerserie met wat bovennatuurlijke elementen
– 45 minuten per aflevering

 

 

Related Posts

Comments are closed.