Wayne

by • January 22, 2019 • 7, Arthouse, Gewoon Leuk, Home, SeriesComments Off on Wayne2779

Soms ligt een vergelijking zo voor de hand, dat je het jezelf onnodig moeilijk zou maken om hem niet te gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is Wayne. Deze nieuwste uit de stal van YouTube is namelijk in alles het antwoord op The End Of The F***ing World. De Bonnie & Clyde-achtige roadserie van Channel 4 kon ruim een jaar geleden op veel positieve kritieken rekenen, dus dat was vragen om “beter-goed-gejat-dan-slecht-bedacht” taferelen. YouTube heeft die handschoen gretig opgepakt en een serie afgeleverd die inderdaad nogal wat overeenkomsten vertoont met de successerie die inmiddels ook op Netflix te zien is. Wayne is – wat mij betreft – wel op alle vlakken een betere serie dan The End Of The F***ing World. Je hoeft alleen maar even de trailer te checken om te begrijpen wat ik bedoel.

 

Roadtrip!
De vader van Wayne is terminaal en zijn laatste dagen op aarde zijn inmiddels wel geteld. Afgezien van zijn achternaam en een uitgewoond huis waar zelfs dakloze crackjunks aan voorbij zouden lopen, heeft hij maar weinig om zijn zoon na te laten. Ooit was hij de trotse eigenaar van een gouden Pontiac uit ’78, maar die staat inmiddels aan de andere kant van het land. De moeder van Wayne heeft die namelijk gebruikt om haar gezin met gierende banden in de steek te laten. Gezellig gezin! Nadat Wayne’s vader zijn laatste adem heeft uitgeblazen, besluit Wayne dat het de hoogste tijd is om zijn erfstuk op te eisen. Samen met Del – het meisje waar hij stiekem altijd al een oogje op had – springt hij op zijn Kreidler voor een roadtrip die uiteindelijk moet leiden tot een dikke, vintage V8 onder zijn kont.

The End Of The F***cking Worl 2.0
Ik loop zeker niet warm voor iedere YouTube Original, maar na Impulse en Cobra Kai is dit toch alweer de derde serie op rij waar je prima wat uren aan kunt besteden. Met het hoge tokkiegehalte in deze zwartgallige roadtrip is Wayne eigenlijk een soort liefdesbaby van Shameless en The End Of The F***ing World. Natuurlijk lang niet zo goed als Shameless, maar stukken beter dan The End Of The F***ing World. Vind ik dan. Daar waar de hoofdpersonen van de laatstgenoemde bijna uit elkaar spatte van onsympathiekheid, veroveren Wayne, Del en hun “ruwe-bolster-blanke-pit” karakters al snel een plekje in je hart. Zo heeft Wayne wat anger issues, maar zet hij zijn aanhoudende agressie wel in voor de goede zaak. Nou ja, meestal dan. Het maakt van Wayne een serie vol gescheurde wenkbrauwen, gebroken neuzen en gekneusde ribben en dat is verrassend vermakelijk om naar te kijken. Heb jij zin in de avonturen van een getergde en onaangepaste Bonny & Clyde op een brommer, dan is dit de serie voor jou.

YouTube Premium
– 2019 – 2019
– 1 seizoen
– Bonny & Clybe op de brommer
– 30 minuten per aflevering

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.