We Live In Public

by • November 8, 2013 • Acht, Cinema, DocuComments Off on We Live In Public2876

Amadeus hoefde maar naar de zwartwitte toetsten van de piano te kijken en zijn hoofd stroomde vol met onnavolgbare composities, Messi zag de bal en de rest is geschiedenis en Josh Harris hoorde over een nieuwe technologische ontwikkeling genaamd internet en wist vanaf dag één dat dit de toekomst zou gaan worden.

Je zou kunnen zeggen dat Harris aan de basis stond van alles wat we tegenwoordig haten en loven (spreekt uit: lovven) aan internet. Eind jaren ’90 zag hij al de onbeperkte mogelijkheden van een medium waar nog velen zich niet eens in hadden verdiept. Tegelijk met Sjon de Mol’s ‘Big Brother’ (Even lekker knuffelen) startte hij het project ‘Quiet: We Live In Public’. Een sociaal experiment waarin 100 mensen in een warehouse in New York zich dag en nacht lieten filmen en al hun privacy uit handen gaven. Hiermee gaf hij zonder het te weten eigenlijk al een kijkje in de toekomst, waarin mensen feitelijk hun hele leven online kletteren for all to see. Het project liep uit op een anticlimax en na ‘n experiment met 32 camera’s in z’n eigen huis wat ook niet helemaal het gewenste effect sorteerde, liet Harris de boel de boel en trok zich terug.

Hele toffe docu over een gast die de mogelijkheden zag, ze greep, tot ongekende hoogte steeg en toen als een nachtkaars weer uitging.

– We Live In Public
– 2009
– Docu over Mr Internet en hoe alles verkeerd ging
– 90 minuten

 

 

Related Posts

Comments are closed.