Zomerseries 2014

by • July 22, 2014 • 7, 8, 9, SeriesComments Off on Zomerseries 20143728

Tuurlijk is het zomer. Tuurlijk is het tussen al het kutweer door wat vaker lekker weer. Tuurlijk zit je dan al bij de eerste zonnestraal met je witbiertje op het terras, maar daar heeft ‘televisie’ dus geen boodschap aan. De televisie draait gewoon door. Onderstaand dan ook een rijtje nieuwe series die met gemak het potje armworstellen met je korte broek en factor 20 aan kunnen. En ja, ik weet ook wel dat dit lang niet álle nieuwe series zijn. Het zijn die exemplaren die na één aflevering in ieder geval de schijn wekken dat het best eens leuk zou kunnen gaan worden. Voor sommige zal dit zo zijn en anderen gaan na een aflevering of wat als een nachtkaars uit. We gaan het zien…

 

The Divide

 

The Divide (WeTV, 2014)

Man zit in de dodencel. Hè, wat vervelend. Is hij wel schuldig of is er ergens iets helemaal verkeerd gegaan? Dat laatste natuurlijk, anders zou het wel een hele korte serie zijn! Zitten ook wat mensen uit The Wire in en dat is altijd goed nieuws. Toch? Lijkt mij wel.

 

 

 

 

 

The Lottery

 

The Lottery (Lifetime, 2014)

Alle eierstokken zijn uitgedroogd en de zwemmers doen ook niet helemaal meer waar ze voor bedoeld zijn. De wereld heeft geen geboortegolf, maar een complete geboortedroogte. Het jongste kind op aarde is zes en dat kan natuurlijk niet. Nou, in The Lottery dus wel. Eigenlijk een soort Children of Men met die betonnen kaaklijn van Clive Owen, maar dan verpakt als serie.

 

 

 

 

Extant

 

Extant (CBS, 2014)

Ook niet het allernieuwste verhaal dat je ooit onder ogen gaat krijgen. Iemand komt terug uit outer space en opeens blijken er wat rare dingen met het lichaam te zijn. Ja, die kennen we nou wel, hoor ik je denken. Is natuurlijk ook helemaal waar, MAAR HIER ZIT HALLE BERRY IN!! Dertien afleveringen Halle Berry, wie wil dat nou niet? Voor mijn part zit ze 45 minuten per keer in een wit steriele ruimte kinderhandschoentjes te breien van navelpluis. I don’t care! Of is dat iets te obsessief? Eerlijk zeggen.

 

 

 

Tyrant

 

Tyrant (FX, 2014)

Ik ben verder geen Midden-Oostendeskundige, dus dit veel te gelikte kunststukje zal wel rammelen aan alle kanten. Het is in ieder geval een opeenstapeling van stereotypen en vooroordelen, maar als je daar doorheen kunt kijken, dan heb je hier best een goeie aan.

Barry is een Al Fayeed. Dat is niet zo best, want papa El Fayeed heerst in zijn denkbeeldige land in ‘t Midden-Oosten met bloederige hand. Daarom is Barry naar Amerika gevlucht. Als Barry z’n neefje gaat trouwen besluit hij met z’n familie terug te gaan, alleen maar om er achter te komen dat er niet veel is veranderd. Arme Barry.

 

Murder in The First

 

Murder in the First (TNT, 2014)

Een hoedunnit voor de tussendoor. Mini Steve Jobs heeft een assistente. Assistente klettert van de trap en ademt niet meer. Mini Steve Jobs krijgt de zwarte piet, maar is dat wel terecht? Hoofdrolspelers zijn een lekkere man en een lekkere vrouw. Kun je dus prima samen kijken en dan tegenover elkaar net doen alsof je voor het verhaal kijkt.

 

 

 

 

Married

 

Married (FX, 2014)

Als je als poster voor je serie een spin-off hebt van De Schreeuw van Munch, dan ben je natuurlijk sowieso al een eindbaas. Als je het vervolgens ook nog voor elkaar krijgt om mij in m’n eentje thuis op de bank een beetje aan het knorren van ‘t lachen te krijgen, dan verdien je een standbeeld op een willekeurig plein van een middelgrote gemeente. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het over getrouwd zijn en hoe ongelofelijk kut dat is.

 

 

 

Youre the worst

 

You’re The Worst (FX, 2014)

Twee zelfdestructieve persoonlijkheden vinden elkaar leuk en gaan proberen er het beste van te maken. Ik realiseer mij dat dit bijna hetzelfde klinkt als dat programma van Gordon en Gerard Joling, maar dit is écht iets anders. Het is bedoeld om een beetje bij te lachen. Is bij mij in ieder geval een aantal keer gelukt. Dus.

 

 

 

 

Satisfaction

 

Satisfaction (USA Network, 2014)

Dat je huwelijk nog een beetje na smeult als een kampvuurtje waar te lang geen nieuw hout op is gelegd. Dat je dan thuiskomt en je vrouw daar aantreft bovenop een mannelijke escort. Dat je door een rare samenloop van omstandigheden in het bezit komt van diens telefoon om je vervolgens zélf uit te geven voor male gigolo en er op die manier achterkomt waarom vrouwen de dingen doen die ze doen. Of zoiets.

 

 

 

rush

 

Rush (USA Network, 2014)

Dr. William Rush heeft wel wat weg van Ray Donovan. Een fixer, maar dan één met een doktersdiploma. Voor schandalig veel geld een beetje schotwonden van louche onderwereldfiguren dicht nieten. Dat werk. Spannend!

 

 

 

 

 

Jemig Gumstarr, wat ontzettend fijn dat je ons weer bij hebt gepraat. Als dank liken we even de crap uit je post op al onze social media platformen, want zo zijn wij.

Nou, dank je wel. En mocht je het bovenstaande helemaal niks vinden, dan kun je altijd nog even de neus in de Gumstarr Serie Top 100 steken voor het betere digitale seriespeurwerk.

Related Posts

Comments are closed.